Pasta Carbonara

Dit is een heerlijk pastagerecht die ik graag maak.



Schapenbout ‘Viking style’; ondergronds bereid

In de ijskoude en evenzo harde grond graafde ik, met de hulp van wat stoere deernes, twee gaten. Één om een vuur te maken waarin we grote stenen roodgloeiend stookten, en één om met behulp van deze stenen en een pan het vlees te garen.


Visballetjes – Frikadellur

Na het eten van deze kakelverse snack keek ik waarschijnlijk zo blij dat iemand zich geroepen voelde om dit recept te delen.


Gehaktbal met jus

De gehaktbal wie kent hem niet! Ik maak hem zoals ik het van mijn moeder geleerd heb, in een lekkere vet volle jus! Daar is helemaal niets mis mee!


Bouillon

Bouillon is de ziel van de keuken, ik zou haast zeggen: in elke keuken zou een pan bouillon op moeten staan.


Kroatische Ceviche

Igor – reus en liefhebber 110 kg weegt hij. En neemt mij mee naar een baai waar we o.a. rozemarijn en laurier vinden. Maar hij verbaasd me echt met een plant die ik nooit eerder bespeurde: ‘mortar’. Zilt, citrus, groen, geweldig! Voor hem mag ik koken vandaag en hij verrast me met stijfverse vis en


Jaimaica jerk chicken

‘Jerken’ is een hele oude Jamaicaanse kooktechniek. Jerk is ook de benaming van dit typisch Jamaicaanse gerecht.


IJslands Rogge brood – Flatkaka (platte cake)

Dit recept kreeg ik van een gastheer uit het hotel waar wij logeerden. Hij serveerde mij Klatkaka en vertelde mij dat zijn moeder dit brood elke dag voor het gezin thuis bakte.


 Vorige 1 2 3  4 Volgende 

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken


Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld