Hummus

Misschien kunnen we hummus niet als een echt gerecht zien, traditioneel is het wel. Waar je ook komt, hummus is een hoofdzaak in Israël en eigenlijk in het hele Midden Oosten.


Israel runder entrecote met kruiden

De veelzijdigheid van honderden culturen vertaald naar een pot op een vuurtje in de woestijn.


Indiase kipstoofschotel

India land van duizend kruiden! Wat zou ik daar graag heen gaan en de aromatische keuken in zijn origine willen proeven.


Kip uit het pannetje

Ook weer zo een mooie klassieker waarbij ik moet denken aan de 70e jaren Bistro waar naartoe mijn ouders mij meenamen.


Gentse Waterzooi

wat is dat nou eigenlijk precies?! Het verhaal gaat dat de Gentse waterzooi, nu beter bekend als een maaltijd soep met kip, oorspronkelijk gemaakt werd op basis van zoetwatervissen uit de rivieren die door Gent stroomden.


Renézooi in Gents brood

Deze behoorlijk goed geheim gebleven parel, op twee uur rijden is zo rijk aan historie, mooie gebouwen, cultuur, jonge veelbelovende koks en fraaie winkeltjes, heerlijk. Ook beroemd om de klassieker ‘Waterzooi’ die hier is geboren.


Mediterrane zalm met krokante korst

We gaan naar de mediterranee! Gebruik vis die je lekker vindt maar kies van het seizoen!


Sucadelapjes

Mijn Oma maakte het, mijn Moeder maakt het nog steeds! Oer Hollands comfort-food! Heerlijk!


Inspiratiegerecht – in bier en appel gestoofd rundvlees met kaantjes

Chef-kok Martin Meineches heeft een heel goed restaurant in Grenaa en kookte een gerecht voor mij dat hij leerde van zijn oma


Gerecht van ‘Mama Irene’ - Frikadeller med brun sovs

Zet alles op tafel, ook de augurken, en laat je gasten zichzelf bedienen van dit zeer eenvoudige maar o zo lekkere gerecht dat mij doet denken aan mijn moeder!


 Vorige 1 2  3 4 Volgende 

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken


Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld