Italiaanse groente-tomatensaus

Mijn grote liefde voor groenten vertaald in een rijke saus (waar je in een handomdraai soep van maakt!) In de tijd dat de pasta kookt is de saus klaar!

Benodigdheden:

  • Pan
  • Koekepan
  • Rasp
     

Ingrediënten:

  • Pasta naar keuze  
  • Olijf olie
  • knoflook
  • bleekselderij
  • venkel
  • pompoen
  • wijn 
  • tomaat
  • bliktomaat
  • Italian Pasta Love
  • paprika
  • courgette
  • zout & Peper

  

Aan de slag!


De voorbereiding

Alle groenten in gewenst formaat zetten. Pan met ruim voldoende water om de pasta in te koken opzetten.

 

Zet de pasta op in ruim kokend water

Bak in de olie eerst de stevige groenten (knoflook, selderij, venkel, pompoen)

Zodra deze groenten enigszins zacht zijn kunnen kan je blussen met de wijn, en mogen tomaat en bliktomaat erbij (bliktomaat heeft een mooie ietwat zure, geconcentreerde smaak)

Nu is het tijd voor wat peper en Italian Pasta Love (jaja!)

Laat iets inkoken en voeg dan paprika en courgette toe

Nog even laten koken op laag vuur totdat de groenten mooi beetgaar zijn en de saus de gewenste dikte heeft bereikt

Proef, en breng op smaak

 

Hou ondertussen de pasta in de gaten, zorg dat het mooi ‘al dente’ is; beetgaar

Afgieten en verrijken met wat olijfolie

 

Doe de pasta in een diep bord en overgiet met de saus


Tip: prima te combineren met vis of vlees, maar ’t hoeft niet!

A tavola!

 

Al deze gerechten zijn bereid met de kruiden en specerijen van Simply Spices

Stel nu je eigen sixpack samen op:


Video

Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld