Fideua voor zes

Wereldkampioen ‘Fideua’ Amadeo, leerde mij dit zeer klassieke gerecht. Met de crew zat ik te lunchen in zijn fijne restaurant in Playa de Gandia , en natuurlijk stapte ik de keuken in, waar ik hartelijk werd ontvangen door Amadeo en zijn koks.

Hij vertelde me, terwijl hij het voor mijn ogen bereidde, dat dit gerecht bij toeval is ontstaan (zoals zovele klassiekers!) omdat een visser, die eigenlijk ‘Paella’ wilde maken, geen rijst bij zich had en toen een handje pasta toevoegde: een nieuwe klassieker was geboren! Het doet me denken aan de ‘comfort food’ gerechten die mijn moeder kookt, lekker stoven endaarna met zn allen rond de pan, bordjes niet nodig! Het is zo’n gerecht dat verder gaat dan eten, het geeft een tevreden maag maar vooral een voldaan gevoel door het samen koken en eten.

Ik geef hier de meest klassieke vorm, maar leef je uit! 

Fideua voor zes

  • 600 gram langoustine
  • 250 gram gamba’s
  • 600 gram zeeduivel
  • 600 gram spaghetti nr4
  • 2 tenen knoflook
  • 4 tomaten
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 ui
  • Snuf saffraan
  • Scheut olijfolie
  • 2 liter visbouillon
  • Paella pan of ondiepe pan
  • Roerspaan

 

Maak de olijfolie goed heet in de pan en bak de langoustines en de gamba’s onder voortdurend roeren. Dan mag de knoflook, saffraan en paprikapoeder erbij, vervolgens de tomaat Lekker hard door bakken, nu mag de zeeduivel in de pan, een – twee minuutjes

Dan overgiet je het geheel met de visbouillon en breng het aan de kook. Laat het op laag vuur zachtjes pruttelen tot de vis bijna gaar is en voeg de pasta toe. Zodra de pasta gaar is kan je het gerecht op smaak brengen en serveren

Een schijf citroen en wat bladpeterselie maakt het af!


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld