Eendenborst met gesauteerde kaki

Eendenborst met gesauteerde kaki, een uniek kaki gerecht.

Voor 2 personen:

  • 1 eendenborst
  • 1 pak popcorn
  • 1 ei
  • 1 kaki
  • 7-8 lente-uitjes
  • 20 gr spinazieblaadjes
  • 20 gr raketsla (of rucola)
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels soja saus
  • olijfolie en zout

 

Bereiding:

De eendenborst zonder olie aanbakken. Wanneer het vet is gesmolten de huid verwijderen en het vet bewaren, om later de eendenborst in te braden. Het ei kloppen en de eendenborst in grote stukken snijden en deze vervolgens door het ei rollen.  De popcorn in de mixer malen. De eendenborststukken ermee paneren en in een pan met het bewaarde eendenvet braden. De lente-uitjes klein snijden en in een ander pan langzaam met een beetje olie bakken. Voeg dan de geschilde en in blokjes gesneden kaki toe. Wanneer de kaki zacht is de spinazieblaadjes en raketsla toevoegen en een paar minuten laten koken. Vervolgens de saus bereiden met de sojasaus en de honing. De eendenborst samen met de groenten en de saus serveren.

Dit gerecht is mede mogelijk gemaakt door coop versupermarkten


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld