Chocolate cherry trifle

Heerlijke Chocolate cherry trifle zoals mijn moeder dit mij heeft geleerd

 Potje kersen (als je ze kan vinden: zure kersen bv morelo)

  • ¼ verse ananas
  • ¼ reep pure chocolade
  • 2 plakken vanillecake
  • 2 plakken chocolade cake
  • Scheut kirsch om cake te bedruppelen
  • Paar lepels frambozenjam
  • ¼ liter vanillevla
  • 100 gram mascarpone
  • 200 ml yoghurt mager
  • Paar takjes munt, fijn gesneden

 

Snij de cake in dunne plakken, besprenkel met kirsch en smeer er wat jam op

Snij de ananas in stukjes en vebrokkel de chocolade

Meng mascarpone met de yoghurt

Nu begint het mooie werk: neem 4 glazen en maak laagjes met de cake en overige ingredienten

Het hoeft niet perfect allemaal, ik vind dit een ‘gooi & smijtdessert’, kleurrijk en o zo lekker!

Verdeel alles gewoon gelijkmatig, hier en daar wat munt voor de frisheid, chocolade voor diepte en ‘bite’, de vla en yoghurt-mascarpone voor smeuigheid

 

Veel plezier!


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld